Propinsi Bali

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Bali Labeled.png

Prakata[sunting | sunting sumber]

Propinsi Bali dibangun kawit tanggal 14 Agustus 1958, landasane UU Nomer 84 Taun 1958, ibukota Denpasar.

Data-Data[sunting | sunting sumber]

Luas wilayah: 563.286 km2. Letak Geografis: 8º 3’ – 8º 5’ Lintang Selatan karo 108º 25’ – 116º Bujur Timur.

Bates[sunting | sunting sumber]

  • Sisi lor: Laut Bali
  • Sisi wetan: Selat Lombok
  • Sisi kidul: Samudra Indonesia
  • Sisi kulon: Propinsi Jawa Timur utawa Selat Bali

Plesiran Alam[sunting | sunting sumber]

Ana 47 obyek plesiran nang Bali antarae:

Plesiran Budaya[sunting | sunting sumber]

Plesiran Sejarah[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.