Penyakit Menular

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Penyakit menular kuwe makna sedehanane ialah penyakit sing bisa nularaken ming wong liya. Penyebab penyakit menular umume sekang virus, bakteri utawa parasit. Cara penularan penyakit menular umume sekang udara, kotoran, sentuhan langsung karo penderita juga liwat perantara kewan.

Pencegahan[sunting | sunting sumber]

Pencegahan sekang serangan penyakit menular umume ora patia angel sing utama ialah njaga kebersihan awak karo lingkungan. Salah siji pencegahan sing paling gampang ialah: wisuh disit sedurung madhang. Cara pencegahan liyane ialah karo Imunisasi.

Werna-Werna Penyakit Menular[sunting | sunting sumber]

Deleng juga[sunting | sunting sumber]

  • [[Kesehhai


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming:

Penyakit