Pahlawan Revolusi Indonesia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Pahlawan Revolusi kuwe gelar sing diwenehna maring perwira militer sing gugur dong jamane tragedi G30S nang Jakarta lan Yogyakarta tanggal 30 September 1965.

Para pahlawan kuwe:

Pihak Orde Baru nuding nek sing kudu nanggung kematiane para pahlawan kiye yakuwe antek-antek sekang Partai Komunis Indonesia. Ningen perkara kiye esih dadi kontroversi gutul sekiye lan isu nek PKI (Partai Komunis Indonesia) kuwe sing salah uga kurang teyeng dipertanggungjawabna jalaran bukti-buktine ora patiya kuat.