Malin Kundang

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Malin Kundang kuwi uwong sing asale sekang provinsi Sumatra Barat, Indonesia. Legenda Malin Kundang nyeritakaken bocah sing durhaka maring ibune. Mergane Malin Kundang durhaka, ibune ngutuk Maling Kundang dadi watu.