Linux

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Linux
Tux.svg
Tux, penguin, maskot Linux
Keluarga OS Bertipe Unix
Working state Aktif
Tipe kernel Monolitik
Lisensi GNU General Public License lan liyane

Linux (nyebute ˈlɪnəks utawa /ˈlɪnʊks/)[1] kuwe jeneng sing diwehna ming sistem operasi komputer sing tipene Unix. Linux kuwe salah siji conto hasil pengembangan piranti alus bebas lan sumber kebukak utama. Kaya piranti alus bebas lan sumber kebukak liyane, kode sumber Linux teyeng bebas dimodifikasi, digunakna lan didistribusikna nang sapa baen.[2]

Jeneng "Linux" asale sekang jeneng wong sing nggawe piranti alus kiye dong taun 1991 yakuwe Linus Torvalds. Sisteme, piranti sistem lan pustakane umume asale sekang sistem operasi GNU, sing diumumna taun 1983 nang Richard Stallman. Kontribusi GNU kuwr dasar sekang nongole jeneng alternatif GNU/Linux.[3]


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite newsgroup Torvalds membuat sebuah berkas audio yang berisi cara pengucapannya sendiri, dalam bahasa Inggris (/ˈlɪnʊks/) ─ "Bagaimana mengeja Linux?". http://www.paul.sladen.org/pronunciation/. Diakses pada Kaluputan: wektu ora absah.  ─ dan dalam bahasa Swedia (/ˈlɪːnɤks/) ─ "Linus mengeja Linux dalam bahasa Inggris dan Swedia". http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/SillySounds/. Diakses pada Kaluputan: wektu ora absah. 
  2. ^ "Linux Online ─ Tentang Sistem Operasi Linux". Linux.org. http://www.linux.org/info/index.html. Diakses pada Kaluputan: wektu ora absah. 
  3. ^ Weeks, Alex (13 Oktober 2007). "1.1". Linux System Administrator's Guide (edisi ke-version 0.9). http://www.tldp.org/LDP/sag/html/sag.html#GNU-OR-NOT. Diakses pada 18 Januari 2007. 

Bacaan tambahan[sunting | sunting sumber]

  • Glyn Moody: Rebel Code: Linux and the Open Source Revolution, Perseus Publishing, ISBN 0-7139-9520-3

Bahan rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Gedda. R. (2004). Linux breaks desktop barrier in 2004: Torvalds. Retrieved January 16, 2004 from [1]
  • Mackenzie, K. (2004). Linux Torvalds Q&A. Retrieved January 19, 2004 from [2]
  • Marcinkowski, A. (2003). Linux needs reconsideration. Retrieved January 16, 2004 from [3]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]