Ki Gede Sebayu

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Ki Gede Sebayu kuwe Tumenggung pertama nang kadipaten Tegal, dheweke diangkat dening Ingkang Sinuhun Kanjeng Panembahan Senopati Sayyidin Penata Gama Ratu Bimantoro sekang kerajaan Mataram, jabatane ialah Juru Demang (sederajad karo). Ki Gede Sebayu diangkat dina Rebo Kliwon tanggal 18 Mei 1601 utawa 1524 Caka.

Ki Gede Sebayu kuwe keturunan Bathara Katong, Adipati Ponorogo, dheweke putra ping-22 sekang 90 sedulur. Putrane 2: Raden Ayu Giyanti Subalaksana estri Pangeran Selarong (Pangeran Purboyo), karo Ki Gede Honggowono ramane Ki Gede Hanggowono Seco Menggolo Jumeneng Tumenggung Reksonegoro I.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.