Kecamatan Ketanggungan

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kecamatan Ketanggungan
Kabupaten
Kabupaten Brebes
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kecamatan Ketanggungan kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Brebes. Kecamatan kiye salah siji kecamatan sing rada unik ning kabupaten Brebes, jumlah desane ana 21 iji, tapi desa sing penduduke nuturna basa Jawa kur 9 desa, liyane basa Sunda.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Dideleng sing komposisi penduduk kecamatan Ketanggungan bisa diarani multikultural, soale ana pirang-pirang ras sing urip ning kecamatan kiye, ana wong Jawa, wong Arab, wong Cina, wong Batak, wong Sunda, wong Madura, wong Padang lan sing liyane.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Kegiatan ekonomine gen cukup hebat, menurut etungan kasar duit sing muter saben dinane ning pasar ketanggungan ana kira-kira 2 milyar, ndean tah karo pasar Brebes sar-ser.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming: Kabupaten Brebes