Kabupaten Indramayu

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Indramayu
Logo Kabupaten Indramayu.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: "--"
(Makna): "--"
Sesanti:Remaja (Religius, Maju, Mandiri lan Sejahtera)
Gambar:---
150px
Dina Dadi: 7 Oktober 1527
Ibukota: Indramayu
Bupati: H. Irianto M.S. Syaifuddin
Luas: 204.011 Ha
Kecamatan: 28 Kecamatan, -- Desa
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.6 Juta
+/- 820 / km²
Suku: Suku Sunda lyy.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu karo Budha
Basa: basa Banyumasan dialek Cirebon/Indramayu, basa Indonesia, basa Sunda
Kode Tilpun: (0234)
Situs web resmi: [http://www.Indramayu.go.id

Kabupaten Indramayu kuwe salah siji kabupaten nang propinsi Jawa Barat sing lokasine nang wilayah pantura, kota Indramayu kuwe ibukota kabupatene. Kota-kota gedhe liyane antarane yakuwe: Haurgeulis, Jatibarang, Karangampel lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 204.011 hektar utawa 2040.11 km², jumlah penduduk ± -- juta jiwa, tingkat kepadatan penduduk ± --- jiwa/km².

Geografis[sunting | sunting sumber]

Letak Daerah: 107°51° 108°36° Bujur Timur karo 6°15°-6"40° Lintang Selatan.

Bates Wilayah : Sebelah lor berbatesan karo Laut Jawa. Sebelah kidul berbatesan karo kabupaten Majalengka karo kabupaten Sumedang, sebelah kulon berbatesan karo Kabupaten Subang, sebelah tenggara karo kabupaten Cirebon. Basa sing dituturaken penduduk Kabupaten Indramayu kuwe Basa Banyumasan logat/dialek Cirebon/Indramayu karo basa Sunda.Memang basa Banyumasan sing dituturna nang kene mandan beda kosa katane ,karo basa sing dituturna wong mBanyumas.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Jumlah kecamatan nang kabupaten Indramayu ana 28 kecamatan, -- desa karo -- Kelurahan.

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Produk unggulan kabupaten Indramayu kuwe: Pelem (mangga)

Liyane[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.