Jamu Cabe Puyang

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Asal usule[sunting | sunting sumber]

Susunan bahan[sunting | sunting sumber]

sing wis tau diteliti:

  • Lempuyang emprit / Zingiberis americans 0.8 - 125 g / l
  • Kunir / Curcumae domesticae Rhizoma 2.5 – 45.5 g / l
  • Cabe Jawa / Piperis retrofracti Fructus 1 – 50 g / l
  • Kedawung / Parkiae Semen 1.2 – 33.3 g / l
  • Beras / Oryzae sativa 5 – 20 g / l
  • Gula jawa/ Sacharum rubrum q.s
  • Gula pasir / Sacharum album q.s.
  • Natrii Chloridum q.s.
  • Tamarindi Pulpa q.s.
  • Aqua ad 1 liter
Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.