Iliad

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Illiad lan Odyssey kuwe loro puisi wiracarita (epos) utama Yunani sing jerené ditulis nang Homerus, seorang penyair buta.

Illiad kuwe karya sing nyritakna tentang siasaté Achilles dong Perang Troya nganti teyeng ngalahna Troya.