Goa Lawa

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Goa Lawa kiye mandan sejen dibanding goa-goa liyane nang Indonesia, goa kiye ialah goa vulkanik sing kebentuk sekang lava gunung Slamet jaman gemiyen sing meleleh tur dadi adem. Kedadeyan kuwe ndeyan wis ewonan malah jutaan taun gemiyen.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Taun 1978 petani-petani sekang desa Siwarak, Kecamatan Karangreja, Kabupaten Purbalingga ndeleng ewonan lawa sing gawe sarang nang lobang gedhe nang salah siji bukit nang desa kuwe. Penduduk sing penasaran akhire brasil nemokna goa-goa gedhe nang bukit kuwe, penemuan kuwe ditanggapi pemerentah sing langsung ngirim tim ahli geologi sekang ITB.

Tanggal 30 November 1979 goa kiye resmi dadi obyek plesiran alam nang kabupaten Purbalingga.

Bagian Goa Lawa[sunting | sunting sumber]

Nang goa Lawa kuwe ora mung siji thok goane ning mandan akeh antarane:

Kabeh goa nang dhuwur kuwe ana lorong penghubunge, dadi antara goa siji karo liyane ana lorong tembus. Sing ora nana lorong tembusane ialah:

Deleng Juga[sunting | sunting sumber]