Gatot Soebroto

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Jenderal Gatot Soebroto (lair nang Banyumas, Jawa Tengah, 10 Oktober 1907 - seda nang Jakarta, 11 Juni 1962 umuré 54 tahun) kuwé tokoh perjuangan militer Indonesia jamané ngrebut kemerdekaan lan dadi pahlawan nasional Indonesia. Gatot Soebroto dimakamna nang Ungaran, kabupaten Semarang. Tahun 1962, Soebroto dinobatna dadi Pahlawan Kemerdekaan Nasional miturut SK Presiden RI No.222 tanggal 18 Juni 1962[1]. Deweke uga dadi bapa angkaté Bob Hasan, pengusaha kondang lan bekas menteri Indonesia jamane presiden Soeharto.

Gatot Soebroto.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Daftar Jeneng Pahlawan Nasional Republik Indonesia, Departemen Sosial RI Online, Januari 2010. Diakses tanggal 27 Agustus 2012.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]