Daftar negara nang Asia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
LocationAsia.png

Daftar negara lan wilayah dependensi nang Asia:

Negara lan wilayah dependensi

██ Bagian nang luar negeri atawa tanah jajahan██ Udu anggota PBB

Bendera Jeneng singkat Jeneng resmi Jeneng domestik Ibukota Pétané
Flag of Abkhazia.svg
Abkhazia[1][2] Republik Abkhazia Abkhaz: Аҧсны Республика Sukhumi LocationAbkhazia.png
Flag of Afghanistan.svg
Afganistan Republik Islam Afghanistan Persia: جمهوری اسلامی افغانستان
Pashto: د افغانستان اسلامي جمهوریت
Kabul LocationAfghanistan.svg
Flag of the United Kingdom.svg
Akrotiri dan Dhekelia Area Pangkalan Kuasa Akrotiri lan Dhekelia Episkopi Cyprus SBAsInRed.png
Flag of Saudi Arabia.svg
Arab Saudi Kerajaan Arab Saudi Cithakan:Lang-ar Riyadh LocationSaudiArabia.svg
Flag of Armenia.svg
Armenia[2] Republik Armenia Cithakan:Lang-hy Yerevan LocationArmenia.svg
Flag of Azerbaijan.svg
Azerbaijan[2] Republik Azerbaijan Cithakan:Lang-az Baku LocationAzerbaijan.svg
Flag of Bahrain.svg
Bahrain Kerajaan Bahrain Cithakan:Lang-ar Manama LocationBahrain.png
Flag of Bangladesh.svg
Bangladesh Republik Rakyat Bangladesh Bengali: গণপ্রজাতন্ত্রী বাংলাদেশ Dhaka LocationBangladesh.svg
Flag of Bhutan.svg
Bhutan Kerajaan Bhutan Dzongkha: Brug rGyal-Khab.svg Thimphu LocationBhutan.svg
Flag of Brunei.svg
Brunei Brunei Darussalam, Kedamaian Tempat Kediaman Melayu: بروني دارالسلام Bandar Seri Begawan LocationBrunei.png
Flag of the People's Republic of China.svg
Cina Republik Rakyat Cina Aksara Cina sederhana: 中华人民共和国
Aksara Cina tradisional: 中華人民共和國
Beijing LocationPRChina.svg
Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg
Kepulauan Cocos (Keeling)[3] Teritori Kepulauan Cocos (Keeling) West Island Keelingislands.png
Flag of the Philippines.svg
Filipina Republik Filipina Bahasa Tagalog: Republika ng Pilipinas Manila LocationPhilippines.png
Flag of Georgia.svg
Georgia[2] Georgia Cithakan:Lang-ka Tbilisi LocationGeorgia.svg
Flag of Hong Kong.svg
Hong Kong[4] Daerah Administrasi Khusus Hong Kong Bahasa Cina: 香港特別行政區 Hong Kong LocationHongKong.png
Flag of India.svg
India Republik India basa Hindi: भारत गणराज्य New Delhi
Flag of Indonesia.svg
Indonesia[5] Republik Indonesia basa Indonesia: Republik Indonesia Jakarta LocationIndonesia.svg
Flag of Iraq.svg
Irak Republik Irak Cithakan:Lang-ar
Kurdish: كۆماری عێراق
Baghdad LocationIraq.svg
Flag of Iran.svg
Iran Republik Islam Iran Persian: جمهوری اسلامی ايران Teheran LocationIran.svg
Flag of Israel.svg
Israel Israel basa Ibrani: יִשְרָאֵל
Cithakan:Lang-ar
Jerusalem LocationIsrael.svg
Flag of Japan.svg
Jepang Jepang Cithakan:Lang-ja Tokyo LocationJapan.png
Flag of Cambodia.svg
Kamboja Kerajaan Kamboja Khmer: KingdomofCambodia.svg Phnom Penh LocationCambodia.svg
Flag of Kazakhstan.svg
Kazakhstan[2] Republik Kazakhstan Cithakan:Lang-kk
Cithakan:Lang-ru
Astana LocationKazakhstan.png
Flag of South Korea.svg
Korea Selatan Republik Korea Cithakan:Lang-ko
Cithakan:Lang-zh
Seoul Locator map of South Korea.svg
Flag of North Korea.svg
Korea Utara Republik Demokratik Rakyat Korea Cithakan:Lang-ko
Cithakan:Lang-zh
Pyongyang Locator map of North Korea.svg
Flag of Kuwait.svg
Kuwait Kuwait Cithakan:Lang-ar Kuwait City LocationKuwait.png
Flag of Kyrgyzstan.svg
Kirgizstan Republik Kirgizstan Kyrgyz: Кыргыз Республикасы
Cithakan:Lang-ru
Bishkek LocationKyrgyzstan.svg
Flag of Laos.svg
Laos Republik Demokratis Rakyat Laos Lao:ສາທາລະນະລັດ ປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ Vientiane LocationLaos.svg
Flag of Lebanon.svg
Lebanon Republik Lebanon Cithakan:Lang-ar Beirut LocationLebanon.svg
Flag of Macau.svg
Makau[4] Daerah Administrasi Khusus Makau Chinese: 澳門特別行政區 Makau LocationMacau.png
Flag of Maldives.svg
Maladewa Republik Maladewa Dhivehi: ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ Malé LocationMaldives.png
Flag of Malaysia.svg
Malaysia Malaysia Cithakan:Lang-ms Kuala Lumpur LocationMalaysia.png
Flag of Mongolia.svg
Mongolia Mongolia Cithakan:Lang-mn, Monggol ulus.svg Ulan Bator LocationMongolia.png
Flag of Myanmar.svg
Myanmar[6]
Myanmar Bersatu Bahasa Myanmar:Myanmar long form.svg Naypyidaw LocationMyanmar.svg
Flag of Nagorno-Karabakh.svg
Nagorno-Karabakh[1][2] Republik Nagorno-Karabakh Cithakan:Lang-hy Stepanakert LocationNagornoKarabakh.png
Flag of Christmas Island.svg
Pulau Natal[3] Teritori Pulau Natal Flying Fish Cove Christmasisland.png
Flag of Nepal.svg
Nepal Republik Demokratis Federal Nepal Nepali: संघीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल Kathmandu LocationNepal.svg
Flag of Oman.svg
Oman Kesultanan Oman Cithakan:Lang-ar Muscat LocationOman.png
Flag of South Ossetia.svg
Ossetia Selatan[1][2] Republik Ossetia Selatan Ossetic: Хуссар Ирыстон Tskhinvali Location of South Ossetia in Europe2.png
Flag of Pakistan.svg
Pakistan Republik Islam Pakistan Urdu: اسلامی جمہوریہ پاکستان Islamabad LocationPakistan.svg
Flag of Palestine.svg
Palestina[1][7] Otoritas Nasional Palestina Cithakan:Lang-ar Ramallah, Jerusalem
(diperdebatkan)
LocationPalestine.svg
Flag of Qatar.svg
Qatar Negara Qatar Cithakan:Lang-ar Doha LocationQatar.png
Flag of Russia.svg
Rusia[2] Federasi Rusia Cithakan:Lang-ru Moscow LocationRussia.svg
Flag of the British Indian Ocean Territory.svg
Teritori Samudra Hindia Britania[8][2] Teritori Samudra Hindia Britania Diego Garcia Location of the British Indian Ocean Territory.png
Flag of Singapore.svg
Singapura Republik Singapura Cithakan:Lang-ms
Aksara Cina tradisional: 新加坡共和国
Bahasa Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு
Kota Singapura LocationSingapore.png
Flag of Cyprus.svg
Siprus[2] Republik Siprus Cithakan:Lang-el
Cithakan:Lang-tr
Nikosia LocationCyprus.svg
Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg
Siprus Utara[1][2] Republik Turki Siprus Utara Cithakan:Lang-tr Nikosia TRNC location.png
Flag of Sri Lanka.svg
Sri Lanka Republik Sosialis Demokratik Sri Lanka Bahasa Sinhala: Sri Lanka in Sinhala Language.png
Bahasa Tamil: இலங்கை ஜனநாயக சமத்துவ குடியரசு
Sri Jayawardenapura-Kotte LocationSriLanka.png
Flag of Syria.svg
Suriah Republik Arab Suriah Cithakan:Lang-ar Damascus LocationSyria.svg
Flag of the Republic of China.svg
Taiwan[1] Republik Cina Aksara Cina tradisional: 中華民國 Taipei LocationROC.png
Flag of Tajikistan.svg
Tajikistan Republik Tajikistan Cithakan:Lang-tg Dushanbe LocationTajikistan.svg
Flag of Thailand.svg
Thailand Kerajaan Thailand Thai: ราชอาณาจักรไทย Bangkok LocationThailand.svg
Flag of East Timor.svg
Timor-Leste[5][9] Republik Demokratik Timor-Leste Tetum: Repúblika Demokrátika Timór Lorosa'e
Cithakan:Lang-pt
Dili LocationEastTimor.svg
Flag of Turkey.svg
Turki Republik Turki Bahasa Turki: Türkiye Cumhuriyeti Ankara LocationTurkey.svg
Flag of Turkmenistan.svg
Turkmenistan Turkmenistan Cithakan:Lang-tk Ashgabat LocationTurkmenistan.svg
Flag of the United Arab Emirates.svg
Uni Emirat Arab Uni Emirat Arab Cithakan:Lang-ar Abu Dhabi LocationUnitedArabEmirates.png
Flag of Uzbekistan.svg
Uzbekistan Republik Uzbekistan Cithakan:Lang-uz Tashkent LocationUzbekistan.png
Flag of Vietnam.svg
Vietnam Republik Sosialis Vietnam Cithakan:Lang-vi Hanoi LocationVietnam.png
Flag of Yemen.svg
Yaman Republik Yaman Cithakan:Lang-ar Sanaa LocationYemen.png
Flag of Jordan.svg
Yordania Kerajaan Hashemite Yordania Cithakan:Lang-ar Amman LocationJordan.svg

Referensi

  1. ^ 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Ora diakoni nang PBB.
  2. ^ 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 Daerahé teyeng mlebu nang jeroné Eropa atawa Asia
  3. ^ 3,0 3,1 Teritori luar Australia.
  4. ^ 4,0 4,1 Daerah Administrasi Khusus sekang RRC.
  5. ^ 5,0 5,1 Beberapa wilayahé mlebu nang jeroné Asia atawa Oseania.
  6. ^ Sebelumnya dikenal sebagai Burma.
  7. ^ Terdiri dari Tepi Barat lan Jalur Gaza.
  8. ^ Wilayah seberang segara Britania.
  9. ^ Dikenal juga sebagai Timor Timur.