Daftar kabupaten lan kota nang Indonesia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
(Dialihna sekang Daftar kabupaten)
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kaca kiye isine daftar Kabupaten lan Kota nang Indonesia sing dipérang miturut propinsi. Kabèh propinsi dipapanaké nang sangisoré pulo utawa dhaérah.

Klik jeneng propinsi ben langsung gutul maring bagian tentang propinsi sing digoleti.

Sumatra[sunting | sunting sumber]

Aceh[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Aceh Barat
  2. Kabupaten Aceh Barat Daya
  3. Kabupaten Aceh Besar
  4. Kabupaten Aceh Jaya
  5. Kabupaten Aceh Selatan
  6. Kabupaten Aceh Singkil
  7. Kabupaten Aceh Tamiang
  8. Kabupaten Aceh Tengah
  9. Kabupaten Aceh Tenggara
  10. Kabupaten Aceh Timur
  11. Kabupaten Aceh Utara
  12. Kabupaten Bener Meriah
  13. Kabupaten Bireuen
  14. Kabupaten Gayolues
  15. Kabupaten Nagan Raya
  16. Kabupaten Pidie
  17. Kabupaten Pidie Jaya
  18. Kabupaten Simeulue

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Banda Acèh
  2. Kota Langsa
  3. Kota Lhokseumawe
  4. Kota Sabang
  5. Kota Subulussalam


Sumatera Utara[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Asahan
  2. Kabupaten Batubara
  3. Kabupaten Dairi
  4. Kabupaten Deli Serdang
  5. Kabupaten Humbang Hasundutan
  6. Kabupaten Karo
  7. Kabupaten Labuhan Batu
  8. Kabupaten Labuhan Batu Selatan
  9. Kabupaten Labuhan Batu Utara
  10. Kabupaten Langkat
  11. Kabupaten Mandailing Natal
  12. Kabupaten Nias
  13. Kabupaten Nias Barat
  14. Kabupaten Nias Selatan
  15. Kabupaten Nias Utara
  16. Kabupaten Padang Lawas
  17. Kabupaten Padang Lawas Utara
  18. Kabupaten Pakpak Bharat
  19. Kabupaten Samosir
  20. Kabupaten Serdang Bedagai
  21. Kabupaten Simalungun
  22. Kabupaten Tapanuli Selatan
  23. Kabupaten Tapanuli Tengah
  24. Kabupaten Tapanuli Utara
  25. Kabupaten Toba Samosir

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Binjai
  2. Kota Gunungsitoli
  3. Kota Medan
  4. Kota Padangsidempuan
  5. Kota Pematangsiantar
  6. Kota Sibolga
  7. Kota Tanjungbalai
  8. Kota Tebingtinggi


Sumatera Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Agam
  2. Kabupaten Dharmasraya
  3. Kabupaten Lima Puluh Kota
  4. Kabupaten Kapuloan Mentawai
  5. Kabupaten Padang Pariaman
  6. Kabupaten Pasaman
  7. Kabupaten Pasaman Kulon
  8. Kabupaten Pesisir Kidul
  9. Kabupaten Sijunjung
  10. Kabupaten Solok
  11. Kabupaten Solok Kidul
  12. Kabupaten Tanah Dhatar

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bukittinggi
  2. Kota Padang
  3. Kota Padangpanjang
  4. Kota Pariaman
  5. Kota Payakumbuh
  6. Kota Sawahlunto
  7. Kota Solok


Riau[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bengkalis
  2. Kabupaten Indragiri Hilir
  3. Kabupaten Indragiri Hulu
  4. Kabupaten Kampar
  5. Kabupaten Kuantan Singingi
  6. Kabupaten Pelalawan
  7. Kabupaten Rokan Hulu
  8. Kabupaten Rokan Hilir
  9. Kabupaten Siak
  10. Kabupaten Kepulauan Meranti

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Dumai
  2. Kota Pekanbaru


Jambi[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Batanghari
  2. Kabupaten Bungo
  3. Kabupaten Kerinci
  4. Kabupaten Merangin
  5. Kabupaten Muaro Jambi
  6. Kabupaten Sarolangun
  7. Kabupaten Tanjung Jabung Kulon
  8. Kabupaten Tanjung Jabung Wétan
  9. Kabupaten Tebo

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Jambi
  2. Kota Sungai Penuh


Sumatera Selatan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Banyuasin
  2. Kabupaten Empat Lawang
  3. Kabupaten Lahat
  4. Kabupaten Muara Enim
  5. Kabupaten Musi Banyuasin
  6. Kabupaten Musi Rawas
  7. Kabupaten Ogan Ilir
  8. Kabupaten Ogan Komering Ilir
  9. Kabupaten Ogan Komering Ulu
  10. Kabupaten Ogan Komering Ulu Selatan
  11. Kabupaten Ogan Komering Ulu Timur

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Lubuklinggau
  2. Kota Pagar Alam
  3. Kota Palembang
  4. Kota Prabumulih


Bengkulu[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bengkulu Selatan
  2. Kabupaten Bengkulu Tengah
  3. Kabupaten Bengkulu Utara
  4. Kabupaten Kaur
  5. Kabupaten Kepahiang
  6. Kabupaten Lebong
  7. Kabupaten Muko-Muko
  8. Kabupaten Rejang Lebong
  9. Kabupaten Seluma

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bengkulu


Lampung[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Lampung Barat
  2. Kabupaten Lampung Selatan
  3. Kabupaten Lampung Tengah
  4. Kabupaten Lampung Timur
  5. Kabupaten Lampung Utara
  6. Kabupaten Mesuji
  7. Kabupaten:Pesawaran
  8. Kabupaten:Pringsewu
  9. Kabupaten Tanggamus
  10. Kabupaten Tulang Bawang
  11. Kabupaten Tulang Bawang Barat
  12. Kabupaten Way Kanan

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bandar Lampung
  2. Kota Metro


Kepulauan Bangka-Belitung[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bangka
  2. Kabupaten Bangka Barat
  3. Kabupaten Bangka Selatan
  4. Kabupaten Bangka Tengah
  5. Kabupaten Belitung
  6. Kabupaten Belitung Timur

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Pangkalpinang


Kepulauan Riau[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Kapuloan Anambas
  2. Kabupaten Bintan
  3. Kabupaten Karimun
  4. Kabupaten Lingga
  5. Kabupaten Natuna

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Batam
  2. Kota Tanjungpinang


Jawa[sunting | sunting sumber]

Banten[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Lebak
  2. Kabupaten Pandeglang
  3. Kabupaten Serang
  4. Kabupaten Tangerang

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Cilegon
  2. Kota Serang
  3. Kota Tangerang
  4. Kota Tangerang Selatan


Jakarta[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Administrasi Kepulauan Seribu

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Administrasi Jakarta Barat
  2. Kota Administrasi Jakarta Pusat
  3. Kota Administrasi Jakarta Selatan
  4. Kota Administrasi Jakarta Timur
  5. Kota Administrasi Jakarta Utara


Jawa Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bandung
  2. Kabupaten Bandung Barat
  3. Kabupaten Bekasi
  4. Kabupaten Bogor
  5. Kabupaten Ciamis
  6. Kabupaten Cianjur
  7. Kabupaten Cirebon
  8. Kabupaten Garut
  9. Kabupaten Indramayu
  10. Kabupaten Karawang
  11. Kabupaten Kuningan
  12. Kabupaten Majalengka
  13. Kabupaten Purwakarta
  14. Kabupaten Subang
  15. Kabupaten Sukabumi
  16. Kabupaten Sumedang
  17. Kabupaten Tasikmalaya

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bandung
  2. Kota Banjar
  3. Kota Bekasi
  4. Kota Bogor
  5. Kota Cimahi
  6. Kota Cirebon
  7. Kota Depok
  8. Kota Sukabumi
  9. Kota Tasikmalaya


Jawa Tengah[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Banjarnegara
  2. Kabupaten Banyumas
  3. Kabupaten Batang
  4. Kabupaten Blora
  5. Kabupaten Bayalali
  6. Kabupaten Brebes
  7. Kabupaten Cilacap
  8. Kabupaten Demak
  9. Kabupaten Grobogan
  10. Kabupaten Jepara
  11. Kabupaten Karanganyar
  12. Kabupaten Kebumen
  13. Kabupaten Kendhal
  14. Kabupaten Klathen
  15. Kabupaten Kudus
  16. Kabupaten Magelang
  17. Kabupaten Pathi
  18. Kabupaten Pekalongan
  19. Kabupaten Pemalang
  20. Kabupaten Purbalingga
  21. Kabupaten Purwareja
  22. Kabupaten Rembang
  23. Kabupaten Semarang
  24. Kabupaten Sragen
  25. Kabupaten Sukaharja
  26. Kabupaten Tegal
  27. Kabupaten Temanggung
  28. Kabupaten Wanagiri
  29. Kabupaten Wanasaba

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Magelang
  2. Kota Pekalongan
  3. Kota Salatiga
  4. Kota Semarang
  5. Kota Surakarta
  6. Kota Tegal


Yogyakarta[sunting | sunting sumber]

No. Kabupaten/Kota Ibu kota
1 Kabupaten Bantul Bantul
2 Kabupaten Gunung Kidul Wonosari
3 Kabupaten Kulon Progo Wates
4 Kabupaten Sleman Sleman
5 Kota Yogyakarta -

Jawa Timur[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bangkalan
  2. Kabupaten Banyuwangi
  3. Kabupaten Blitar
  4. Kabupaten Bojonegoro
  5. Kabupaten Bondhowoso
  6. Kabupaten Gresik
  7. Kabupaten Jember
  8. Kabupaten Jombang
  9. Kabupaten Kediri
  10. Kabupaten Lamongan
  11. Kabupaten Lumajang
  12. Kabupaten Madiun
  13. Kabupaten Magetan
  14. Kabupaten Malang
  15. Kabupaten Mojokerto
  16. Kabupaten Nganjuk
  17. Kabupaten Ngawi
  18. Kabupaten Pacitan
  19. Kabupaten Pamekasan
  20. Kabupaten Pasuruan
  21. Kabupaten Ponorogo
  22. Kabupaten Probolinggo
  23. Kabupaten Sampang
  24. Kabupaten Sidoarjo
  25. Kabupaten Situbondo
  26. Kabupaten Sumenep
  27. Kabupaten Trenggalek
  28. Kabupaten Tuban
  29. Kabupaten Tulungagung

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Surabaya
  2. Kota Batu
  3. Kota Blitar
  4. Kota Kediri
  5. Kota Madiun
  6. Kota Malang
  7. Kota Mojokerto
  8. Kota Pasuruan
  9. Kota Probolinggo


Nusa Tenggara[sunting | sunting sumber]

Bali[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Badung
  2. Kabupaten Bangli
  3. Kabupaten Bulèlèng
  4. Kabupaten Gianyar
  5. Kabupaten Jembrana
  6. Kabupaten Karangasem
  7. Kabupaten Klungkung
  8. Kabupaten Tabanan

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Denpasar


Nusa Tenggara Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bima
  2. Kabupaten Dompu
  3. Kabupaten Lombok Barat
  4. Kabupaten Lombok Tengah
  5. Kabupaten Lombok Timur
  6. Kabupaten Lombok Utara
  7. Kabupaten Sumbawa
  8. Kabupaten Sumbawa Barat

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bima
  2. Kota Mataram


Nusa Tenggara Timur[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Alor
  2. Kabupaten Belu
  3. Kabupaten Ende
  4. Kabupaten Flores Timur
  5. Kabupaten Kupang
  6. Kabupaten Lembata
  7. Kabupaten Manggarai
  8. Kabupaten Manggarai Barat
  9. Kabupaten Manggarai Timur
  10. Kabupaten Nagekeo
  11. Kabupaten Ngada
  12. Kabupaten Rote Ndao
  13. Kabupaten Sabu Raijua
  14. Kabupaten Sikka
  15. Kabupaten Sumba Barat
  16. Kabupaten Sumba Barat Daya
  17. Kabupaten Sumba Tengah
  18. Kabupaten Sumba Timur
  19. Kabupaten Timor Tengah Selatan
  20. Kabupaten Timor Tengah Utara

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Kupang


Kalimantan[sunting | sunting sumber]

Kalimantan Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bengkayang, ibukotane nang Bengkayang
  2. Kabupaten Kapuas Hulu, ibukotane nang Putussibau
  3. Kabupaten Kayong Utara, ibukotane nang Sukadana
  4. Kabupaten Ketapang, ibukotane nang Ketapang
  5. Kabupaten Kubu Raya, ibukotane nang Sungai Raya
  6. Kabupaten Landak, ibukotane nang Ngabang
  7. Kabupaten Melawi, ibukotane nang Nanga Pinoh
  8. Kabupaten Pontianak, ibukotane nang Mempawah
  9. Kabupaten Sambas, ibukotane nang Sambas
  10. Kabupaten Sanggau, ibukotane nang Sanggau
  11. Kabupaten Sekadau, ibukotane nang Sekadau
  12. Kabupaten Sintang, ibukotane nang Sintang

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Pontianak
  2. Kota Singkawang


Kalimantan Tengah[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Barito Kidul
  2. Kabupaten Barito Wétan
  3. Kabupaten Barito Lor
  4. Kabupaten Gunung Mas
  5. Kabupaten Kapuas
  6. Kabupaten Katingan
  7. Kabupaten Kotawaringin Kulon
  8. Kabupaten Kotawaringin Wétan
  9. Kabupaten Lamandau
  10. Kabupaten Murung Raya
  11. Kabupaten Pulang Pisau
  12. Kabupaten Seruyan
  13. Kabupaten Sukamara

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Palangka Raya


Kalimantan Selatan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Balangan
  2. Kabupaten Banjar
  3. Kabupaten Barito Kuala
  4. Kabupaten Hulu Sungai Kidul
  5. Kabupaten Hulu Sungai Tengah
  6. Kabupaten Hulu Sungai Lor
  7. Kabupaten Kotabaru
  8. Kabupaten Tabalong
  9. Kabupaten Tanah Bumbu
  10. Kabupaten Tanah Laut
  11. Kabupaten Tapin

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Banjarbaru
  2. Kota Banjarmasin


Kalimantan Timur[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Berau
  2. Kabupaten Bulungan
  3. Kabupaten Kutai Barat
  4. Kabupaten Kutai Kartanegara
  5. Kabupaten Kutai Timur
  6. Kabupaten Malinau
  7. Kabupaten Nunukan
  8. Kabupaten Paser
  9. Kabupaten Penajam Paser Utara
  10. Kabupaten Tana Tidung

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Balikpapan
  2. Kota Bontang
  3. Kota Samarinda
  4. Kota Tarakan


Sulawesi[sunting | sunting sumber]

Sulawesi Utara[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bolaang Mongondow
  2. Kabupaten Bolaang Mongondow Selatan
  3. Kabupaten Bolaang Mongondow Timur
  4. Kabupaten Bolaang Mongondow Utara
  5. Kabupaten Kepulauan Sangihe
  6. Kabupaten Kepulauan Siau Tagulandang Biaro
  7. Kabupaten Kepulauan Talaud
  8. Kabupaten Minahasa
  9. Kabupaten Minahasa Selatan
  10. Kabupaten Minahasa Tenggara
  11. Kabupaten Minahasa Utara


Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bitung
  2. Kota Kotamobagu
  3. Kota Manado
  4. Kota Tomohon


Sulawesi Tengah[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Banggai
  2. Kabupaten Banggai Kepulauan
  3. Kabupaten Buol
  4. Kabupaten Donggala
  5. Kabupaten Morowali
  6. Kabupaten Parigi Moutong
  7. Kabupaten Poso
  8. Kabupaten Tojo Una-Una
  9. Kabupaten Toli-Toli
  10. Kabupaten Sigi

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Palu


Sulawesi Selatan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bantaeng
  2. Kabupaten Barru
  3. Kabupaten Bone
  4. Kabupaten Bulukumba
  5. Kabupaten Enrekang
  6. Kabupaten Gowa
  7. Kabupaten Jeneponto
  8. Kabupaten Kepulauan Selayar
  9. Kabupaten Luwu
  10. Kabupaten Luwu Timur
  11. Kabupaten Luwu Utara
  12. Kabupaten Maros
  13. Kabupaten Pangkajene dan Kepulauan
  14. Kabupaten Pinrang
  15. Kabupaten Sidenreng Rappang
  16. Kabupaten Sinjai
  17. Kabupaten Soppeng
  18. Kabupaten Takalar
  19. Kabupaten Tana Toraja
  20. Kabupaten Toraja Utara
  21. Kabupaten Wajo

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Makassar (gemiyen Ujungpandang)
  2. Kota Pare-Pare
  3. Kota Palopo


Sulawesi Tenggara[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Bombana
  2. Kabupaten Buton
  3. Kabupaten Buton Utara
  4. Kabupaten Kolaka
  5. Kabupaten Kolaka Utara
  6. Kabupaten Konawe
  7. Kabupaten Konawe Selatan
  8. Kabupaten Konawe Utara
  9. Kabupaten Muna
  10. Kabupaten Wakatobi


Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Bau-Bau
  2. Kota Kendari


Gorontalo[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Boalemo
  2. Kabupaten Bone Bolango
  3. Kabupaten Gorontalo
  4. Kabupaten Gorontalo Utara
  5. Kabupaten Pohuwato

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Gorontalo


Sulawesi Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Majene
  2. Kabupaten Mamuju
  3. Kabupaten Mamuju Lor
  4. Kabupaten Mamasa
  5. Kabupaten Polewali Mandar


Maluku[sunting | sunting sumber]

Maluku[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Buru
  2. Kabupaten Buru Selatan
  3. Kabupaten Kepulauan Aru
  4. Kabupaten Maluku Barat Daya
  5. Kabupaten Maluku Tengah
  6. Kabupaten Maluku Tenggara
  7. Kabupaten Maluku Tenggara Barat
  8. Kabupaten Seram Bagian Barat
  9. Kabupaten Seram Bagian Timur

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Ambon
  2. Kota Tual


Maluku Utara[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Halmahera Barat
  2. Kabupaten Halmahera Selatan
  3. Kabupaten Halmahera Tengah
  4. Kabupaten Halmahera Timur
  5. Kabupaten Halmahera Utara
  6. Kabupaten Kepulauan Sula
  7. Kabupaten Pulau Morotai

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Ternate
  2. Kota Tidore Kepulauan


Papua[sunting | sunting sumber]

Papua (Irian Jaya):[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Asmat
  2. Kabupaten Biak Numfor
  3. Kabupaten Boven Digoel
  4. Kabupaten Deiyai
  5. Kabupaten Dogiyai
  6. Kabupaten Intan Jaya
  7. Kabupaten Jayapura
  8. Kabupaten Jayawijaya
  9. Kabupaten Keerom
  10. Kabupaten Kepulauan Yapen
  11. Kabupaten Lanny Jaya
  12. Kabupaten Mamberamo Raya
  13. Kabupaten Mamberamo Tengah
  14. Kabupaten Mappi
  15. Kabupaten Merauke
  16. Kabupaten Mimika
  17. Kabupaten Nabire
  18. Kabupaten Nduga
  19. Kabupaten Paniai
  20. Kabupaten Pegunungan Bintang
  21. Kabupaten Puncak
  22. Kabupaten Puncak Jaya
  23. Kabupaten Sarmi
  24. Kabupaten Supiori
  25. Kabupaten Tolikara
  26. Kabupaten Waropen
  27. Kabupaten Yahukimo
  28. Kabupaten Yapen

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Jayapura


Papua Barat[sunting | sunting sumber]

Kabupaten[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupaten Fakfak
  2. Kabupaten Kaimana
  3. Kabupaten Raja Ampat
  4. Kabupaten Manokwari
  5. Kabupaten Maybrat
  6. Kabupaten Sorong
  7. Kabupaten Sorong Selatan
  8. Kabupaten Tambrauw
  9. Kabupaten Teluk Bintuni
  10. Kabupaten Teluk Wondama

Kota[sunting | sunting sumber]

  1. Kota Sorong