Daftar Paus Gereja Katolik Roma

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kiye daftar Paus Gereja Katolik Roma:

No Jeneng Masa kepausan Jeneng lair
1 Paus Santo Petrus 32-64/67 (?) Simon bin Yunus
2 Paus Santo Linus 67-79 Linus
3 Paus Santo Anakletus 79-88 Anacletus
4 Paus Santo Klemens I 88-97  ?
5 Paus Santo Evaristus 97-105 Aristus
6 Paus Santo Aleksander I 105-115 Alexander
7 Paus Santo Siktus I 115-125 Sixtus, Xystus
8 Paus Santo Telesphorus 125-136 Telesphorus
9 Paus Santo Hyginus 136-140  ?
10 Paus Santo Pius I 140-155 Pius
11 Paus Santo Anisetus 155-166 Anicetus
12 Paus Santo Soter 166-175 Soter
13 Paus Santo Eleutherius 175-189 Eleuterus/Eleutherius
14 Paus Santo Viktor I 189-199  ?
15 Paus Santo Zephyrinus 199-217 Zephyrinus
16 Paus Santo Kallistus I 217-222 Callixtus/Callistus
17 Paus Santo Urbanus I 222-230 Urbanus
18 Paus Santo Pontianus 230-235 Pontian
19 Paus Santo Anterus 235-236 Anterus
20 Paus Santo Fabianus 236-250 Fabianus, Flavianus
21 Paus Santo Kornelius 251-253 Kornelis
22 Paus Santo Lusius I 253-254 Lusius
23 Paus Santo Stefanus I 254-257 Stefanus
24 Paus Santo Siktus II 257-258 Siktus
25 Paus Santo Dionisius 260-268 Dionisius
26 Paus Santo Feliks I 269-274 Feliks
27 Paus Santo Eutychianus 275-283 Eutychianus
28 Paus Santo Gaius 283-296 Gaius, Caius
29 Paus Santo Marselinus 296-304 Marselinus
30 Paus Santo Marsellus I 308-309 Marsellus
31 Paus Santo Eusebius 309-310 Eusebius
32 Paus Santo Meltiades 311-314 Meltiades
33 Paus Santo Silvester I 314-335 Silvester
34 Paus Santo Markus 335-336 Markus
35 Paus Santo Julius I 337-352 Julis
36 Paus Liberius 352-366 Liberius
37 Paus Santo Damasus I 366-383 Damasus
38 Paus Santo Sirikus 384-399 Sirikus
39 Paus Santo Anastasius I 399-401 Anastasius
40 Paus Santo Innosensius I 401-417  ?
41 Paus Santo Zosimus 417-418 Zosimus
42 Paus Santo Bonifasius I 418-422  ?
43 Paus Santo Selestinus I 422-432 Selestinus
44 Paus Santo Siktus III 432-440  ?
45 Paus Santo Leo I 440-461 Leo
46 Paus Santo Hilarius 461-468 Hilarius, Hilarus
47 Paus Santo Simplisius 468-483 Simplisius
48 Paus Santo Feliks III 483-492  ?
49 Paus Santo Gelasius I 492-496 Gelasius
50 Paus Anastasius II 496-498 Anastasius
51 Paus Santo Symnakus 498-514 Symnakus
52 Paus Santo Hormidas 514-523 Hormidas
53 Paus Santo Yohanes I 523-526  ?
54 Paus Santo Feliks IV 526-530  ?
55 Paus Bonifasius II 530-532  ?
56 Paus Yohanes II 533-535 Merkurius
57 Paus Santo Agapitus I 535-536  ?
58 Paus Santo Silverius 536-537 Silverius
59 Paus Vigilius 537-555 Vigilius
60 Paus Pelagius I 556-561 Pelagius
61 Paus Yohanes III 561-574 Yohanes Katelinus
62 Paus Benediktus I 575-579 Benediktus
63 Paus Pelagius II 579-590 Pelagius
64 Paus Santo Gregorius I Agung 590-604 Gregorius
65 Paus Sabianus 604-606  ?
66 Paus Bonifasius III 607  ?
67 Paus Santo Bonifasius IV 608-615  ?
68 Paus Santo Adeodatus I 615-618 Deusdeditus, putra Stefanus
69 Paus Bonifasius V 619-625  ?
70 Paus Honorius I 625-638  ?
71 Paus Severinus 640  ?
72 Paus Yohanes IV 640-642  ?
73 Paus Theodorus I 642-649  ?
74 Paus Santo Martinus I 649-654  ?
75 Paus Santo Eugenius I 654-657  ?
76 Paus Santo Vitalianus 657-672  ?
77 Paus Adeodatus II 672-676  ?
78 Paus Donus 676-678  ?
79 Paus Santo Agathus 678-681  ?
80 Paus Santo Leo II 682-683  ?
81 Paus Santo Benediktus II 684-685  ?
82 Paus Yohanes V 685-686  ?
83 Paus Conon 686-687  ?
84 Paus Santo Sergius I 687-701  ?
85 Paus Yohanes VI 701-705  ?
86 Paus Yohanes VII 705-707  ?
87 Paus Sisinnius 708  ?
88 Paus Konstantinus 708-715 Konstantinus
89 Paus Santo Gregorius II 715-731  ?
90 Paus Santo Gregorius III 731-741  ?
91 Paus Santo Zakarias 741-752 Zakarias, putra Polikronius
92 Paus Stefanus II 752-757  ?
93 Paus Santo Paulus I 757-767  ?
94 Paus Stefanus III 767-772  ?
95 Paus Adrianus I 772-795  ?
96 Paus Santo Leo III 795-816  ?
97 Paus Stefanus IV 816-817  ?
98 Paus Santo Paskalis I 817-824 Paskalis Massimi, putra Bonosus
99 Paus Eugenius II 824-827  ?
100 Paus Valentinus 827  ?
101 Paus Gregorius IV 827-844  ?
102 Paus Sergius II 844-847  ?
103 Paus Santo Leo IV 847-855  ?
104 Paus Benediktus III 855-858  ?
105 Paus Santo Nikolas I Agung 858-867  ?
106 Paus Adrianus II 867-872  ?
107 Paus Yohanes VIII 872-882  ?
108 Paus Marinus I 882-884  ?
109 Paus Santo Adrianus III 884-885  ?
110 Paus Stefanus V 885-891  ?
111 Paus Formosus 891-896  ?
112 Paus Bonifasius VI 896  ?
113 Paus Stefanus VI 896-897  ?
114 Paus Romanus 897  ?
115 Paus Theodorus II 897  ?
116 Paus Yohanes IX 898-900  ?
117 Paus Benediktus IV 900-903  ?
118 Paus Leo V 903  ?
119 Paus Sergius III 904-911 Sergius
120 Paus Anastasius III 911-913 Anastasius
121 Paus Lando 913-914 Lando
122 Paus Yohanes X 914-928 Yohanes
123 Paus Leo VI 928-929 Leo
124 Paus Stefanus VII 929-931 Stefanus
125 Paus Yohanes XI 931-935 Yohanes
126 Paus Leo VII 936-939  ?
127 Paus Stefanus VIII 939-942  ?
128 Paus Marinus II 942-946  ?
129 Paus Agapitus II 946-955 Agapitus
130 Paus Yohanes XII 955-963 Oktavianus
131 Paus Leo VIII 963-964  ?
132 Paus Benediktus V 964  ?
133 Paus Yohanes XIII 965-972 Yohanes
134 Paus Benediktus VI 973-974  ?
135 Paus Benediktus VII 974-983  ?
136 Paus Yohanes XIV 983-984 Peter Campenora
137 Paus Yohanes XV 985-996 Yohanes
138 Paus Gregorius V 996-999 Bruno dari Carinthia
139 Paus Silvester II 999-1003 Gerbert d'Aurillac
140 Paus Yohanes XVII 1003 Siccone
141 Paus Yohanes XVIII 1003-1009 Fasanius
142 Paus Sergius IV 1009-1012 Pietro Martino Boccapecora
143 Paus Benediktus VIII 1012-1024 Theophylactus
144 Paus Yohanes XIX 1024-1032 Romanus
145 Paus Benediktus IX 1032-1044 Theophylactus
146 Paus Silvester III 1045 Yohanes
147 Paus Benediktus IX 1045 Theophylactus
148 Paus Gregorius VI 1045-1046 Yohanes Gratianus
149 Paus Klemens II 1046-1047 Suitger, Lord Morsleben & Hornburg
150 Paus Benediktus IX 1047-1048 Theophylactus
151 Paus Damasus II 1048 Poppo
152 Paus Santo Leo IX 1049-1054 Bruno dari Eguisheim-Dagsburg
153 Paus Viktor II 1055-1057 Gebhard
154 Paus Stefanus IX 1057-1058 Frederick
155 Paus Nikolas II 1058-1061 Gerard
156 Paus Aleksander II 1061-1073 Anselmo da Baggio
157 Paus Santo Gregorius VII 1073-1085 Hildebrand
158 Paus Viktor III 1086-1087 Dauferius atau Desiderius
159 Paus Urbanus II 1088-1099 Otto diLagery
160 Paus Paskalis II 1099-1118 Raniero
161 Paus Gelasius II 1118-1119 Giovanni Caetani
162 Paus Kallistus II 1119-1124 Guido dari Burgundi
163 Paus Honorius II 1124-1130 Lamberto
164 Paus Innosensius II 1130-1143 Gregorio Papareschi
165 Paus Selestinus II 1143-1144 Guido
166 Paus Lusius II 1144-1145 Gerardo Caccianemici
167 Paus Eugenius III 1145-1153 Bernardo Paganelli di Montemagno
168 Paus Anastasius IV 1153-1154 Corrado
169 Paus Adrianus IV 1154-1159 Nicholas Breakspear
170 Paus Aleksander III 1159-1181 Rolando Bandinelli
171 Paus Lusius III 1181-1185 Ubaldo Allucingoli
172 Paus Urbanus III 1185-1187 Uberto Crivelli
173 Paus Gregorius VIII 1187 Alberto de Morra
174 Paus Klemens III 1187-1191 Paulo Scolari
175 Paus Selestinus III 1191-1198 Giacinto Bobone
176 Paus Innosensius III 1198-1216 Lotario dei Conti di Segni
177 Paus Honorius III 1216-1227 Cencio Savelli
178 Paus Gregorius IX 1227-1241 Ugolino, Count Segni
179 Paus Selestinus IV 1241 Goffredo Castiglioni
180 Paus Innosensius IV 1243-1254 Sinibaldo Fieschi
181 Paus Aleksander IV 1254-1261 Rinaldo
182 Paus Urbanus IV 1261-1264 Jacques Pantalon
183 Paus Klemens IV 1265-1268 Guy Foulques atau Guido le Gros
184 Paus Gregorius X 1271-1276 Teobaldo Visconti
185 Paus Innosensius V 1276 Peter dari Tarentaise
186 Paus Adrianus V 1276 Ottobono Fieschi
187 Paus Yohanes XXI 1276-1277 Petrus Juliani atau Petrus Hispanus
188 Paus Nikolas III 1277-1280 Giovanni Gaetano Orsini
189 Paus Martinus IV 1281-1285 Simon de Brie
190 Paus Honorius IV 1285-1287 Giacomo Savelli
191 Paus Nikolas IV 1288-1292 Girolamo Masci
192 Paus Santo Selestinus V 1294 Pietro del Murrone
193 Paus Bonifasius VIII 1294-1303 Benedetto Caetani
194 Paus Benediktus XI 1303-1304 Niccolo Boccasini
195 Paus Klemens V 1305-1314 Bertrand de Got
196 Paus Yohanes XXII 1316-1334 Jacques d'Euse
197 Paus Benediktus XII 1334-1342 Jacques Fournier
198 Paus Klemens VI 1342-1352 Pierre Roger
199 Paus Innosensius VI 1352-1362 Etienne Aubert
200 Paus Urbanus V 1362-1370 Guillaume de Grimoard
201 Paus Gregorius XI 1370-1378 Pierre Roger de Beaufort
202 Paus Urbanus VI 1378-1389 Bartolomeo Prignano
203 Paus Bonifasius IX 1389-1404 Pietro Tomacelli
204 Paus Innosensius VII 1404-1406 Cosma Migliorati
205 Paus Gregorius XII 1406-1415 Angelo Correr
206 Paus Martinus V 1417-1431 Oddone Colonna
207 Paus Eugenius IV 1431-1447 Gabriele Condulmer
208 Paus Nikolas V 1447-1455 Tommaso Parentucelli
209 Paus Kallistus III 1455-1458 Alfonso Borgia
210 Paus Pius II 1458-1464 Enea Silvio Piccolomini
211 Paus Paulus II 1464-1471 Pietro Barbo
212 Paus Siktus IV 1471-1484 Francesco della Rovere
213 Paus Innosensius VIII 1484-1492 Giovanni Battista Cibo
214 Paus Aleksander VI 1492-1503 Rodrigo Borgia
215 Paus Pius III 1503 Francesco Todeschini-Piccolomini
216 Paus Julius II 1503-1513 Giuliano della Rovere
217 Paus Leo X 1513-1521 Giovanni de'Medici
218 Paus Adrianus VI 1522-1523 Adrian Florensz
219 Paus Klemens VII 1523-1534 Giulio de'Medici
220 Paus Paulus III 1534-1549 Alessandro Farnese
221 Paus Julius III 1550-1555 Giovanni Maria Ciocchi
222 Paus Marsellus II 1555 Marcello Cervini
223 Paus Paulus IV 1555-1559 Gian Pietro Carafa
224 Paus Pius IV 1559-1565 Giovan Angelo de'Medici
225 Paus Santo Pius V 1566-1572 Antonio-Michele Ghislieri
226 Paus Gregorius XIII 1572-1585 Ugo Buoncompagni
227 Paus Siktus V 1585-1590 Felice Peretti
228 Paus Urbanus VII 1590 Giambattista Castagna
229 Paus Gregorius XIV 1590-1591 Niccolo Sfondrati
230 Paus Innosensius IX 1591 Giovanni Antonio Facchinetti
231 Paus Klemens VIII 1592-1605 Ippolito Aldobrandini
232 Paus Leo XI 1605 Alessandro de'Medici
233 Paus Paulus V 1605-1621 Camillo Borghese
234 Paus Gregorius XV 1621-1623 Alessandor Ludovisi
235 Paus Urbanus VIII 1623-1644 Maffeo Barberini
236 Paus Innosensius X 1644-1655 Giovanni Battista Pamfili
237 Paus Aleksander VII 1655-1667 Fabio Chigi
238 Paus Klemens IX 1667-1669 Giulio Rospigliosi
239 Paus Klemens X 1670-1676 Emilio Altieri
240 Paus Innosensius XI 1676-1689 Benedetto Odescalchi
241 Paus Aleksander VIII 1689-1691 Pietro Ottoboni
242 Paus Innosensius XII 1691-1700 Antonio Pignatelli
243 Paus Klemens XI 1700-1721 Giovanni Francesco Albani
244 Paus Innosensius XIII 1721-1724 Michelangelo dei Conti
245 Paus Benediktus XIII 1724-1730 Pietro Francesco-Vincenzo Maria-Orsini
246 Paus Klemens XII 1730-1740 Lorenzo Corsini
247 Paus Benediktus XIV 1740-1758 Prospero Lambertini
248 Paus Klemens XIII 1758-1769 Carlo Rezzonico
249 Paus Klemens XIV 1769-1774 Giovanni Vincenzo Antonio-Lorenzo-Ganganelli
250 Paus Pius VI 1775-1799 Giovanni Angelo Braschi
251 Paus Pius VII 1800-1823 Barnaba-Gregorio-Chiaramonti
252 Paus Leo XII 1823-1829 Annibale della Genga
253 Paus Pius VIII 1829-1830 Fracesco Saverio Castiglioni
254 Paus Gregorius XVI 1831-1846 Bartolomeo Alberto-Mauro-Cappelari
255 Paus Pius IX 1846-1878 Giovanni M. Mastai-Ferretti
256 Paus Leo XIII 1878-1903 Gioacchino Pecci
257 Paus Santo Pius X 1903-1914 Giuseppe Sarto
258 Paus Benediktus XV 1914-1922 Giacomo della Chiesa
259 Paus Pius XI 1922-1939 Achille Ratti
260 Paus Pius XII 1939-1958 Eugenio Pacelli
261 Paus Yohanes XXIII 1958-1963 Angelo Giuseppe Roncalli
262 Paus Paulus VI 1963-1978 Giovanni Battista Montini
263 Paus Yohanes Paulus I 1978 Albino Luciani
264 Paus Yohanes Paulus II 1978-2005 Karol Jozef Wojtyla
265 Paus Benediktus XVI 2005-2013 Joseph Alois Ratzinger
266 Paus Fransiskus 2013-sekarang Jorge Mario Bergoglio

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Pasaribu, Anton. 2004. 264 Tahta Suci Paus Edisi ke-2. Bekasi:Penerbit Krista Mitra Pustaka.

Cithakan:Daftar Paus