Budiman Sudjatmiko

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Budiman Sudjatmiko

Budiman Sudjatmiko (lair nang Cilacap, Jawa Tengah, 10 Maret 1970; umur 44 taun) kuwe aktivis sekang Partai Rakyat Demokratik sing dadi tersangka kasus Peristiwa 27 Juli. Dheweke dinilai bertanggung jawab dong Peristiwa 27 Juli 1996 yakuwe bab penyerbuan kantor Partai Demokrasi Indonesia lan banjur dijeblosna maring bui. Seuwise Indonesia dipimpin nang Presiden B.J. Habibie, dheweke lan para tersangka liyane sekang Peristiwa 27 Juli diwenehi ampunan lan dibebasna nang Pemerentah Indonesia.

Sekiye Budiman Sudjatmiko dadi anggota DPR 2009 - 2014 sekang Partai PDI Perjuangan. Salah siji organisasi kemasyarakatan sing debina nang Budiman yakuwe Parade Nusantara sing nduwe agenda utama merjuangna pengesahan ruu pembangunan pedesaan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]