Batik Banyumas

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Batik Banyumas ialah produk industri tekstil kerajinan rakyat Banyumas sing duwe motif khas lan dadi salah siji jenis utawa corak Batik Jawa. Pusat produksi Batik Banyumas ialah nang Sokaraja, Banyumas (Kosiankay).

Industri Batik Banyumas siki mandan redup merga kalah soal pengelolaan (utamane manajemen usaha) karo batik liyane. Masa jaya batik Banyumas ialah sekitar tahun 1965-an nganti 1970-an.

Siki Pemerintah Daerah Kabupaten Banyumas wis molai berusaha membantu para pengrajin lan usaha-usaha Batik Banyumas misale ngewajibaken pegawai Pemkab nganggo kelambi Batik dina-dina tertentu.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming:

Kabupaten Banyumas ; Seni lan Budaya Banyumas