Barlingmascakeb

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Barlingmascakeb kuwe Manajemen Kerjasama antara 5 Kabupaten nang wilayah Eks. Karesidenan Banyumasan lan di tambah Karo Kabupaten Kebumen (Kabupaten Banjarnegara, Kabupaten Purbalingga, Kabupaten Banyumas, Kabupaten Cilacap lan Kabupaten Kebumen sing tujuane kanggo meningkatkan efisiensi lan efektivitas kerjasama pembangunan nang 5 Kabupaten kuwe. Dasar Nggawene Regional Management Barlingmascakeb dasare karo Keputusan Bersama Bupati Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, Cilacap, karo Kebumen Nomer 130,A tahun 2003, Nomer 36 tahun 2003, nomor 16 tahun 2003, wis di gawe lembaga kerjasama daerah Regionla Management Barlingmascakeb kang nduwe tujuan kanggo Regional Marketing. Kelima Kabupaten iki nggabung kangge koordinasi pembangunan lan promosi Pariwisata, investasi karo dhodholan (perdagangan). Lembaga iki dudu Lembaga Swadaya Masyarakat, atawa lembaga perusahaan, wujud Lembaga iki lembaga di gawe neng lima kabupaten kalih visi, misi lan tujuanipun.


1. Visi Barlingmascakeb Nggawe wilayah Barlingmascakeb dadi tujuan Investasi, Perdagangan karo Wisata nganggo mujudna Masyarakat kang Adil Makmur lan Sejahtera.

2. Misi Barlingmascakeb - Nggawe rasa tentrem nggo Investasi karo Nawarna investasi kanggo Narik investor sekang njaba karo njero wilayah Barlingmascakeb. - Mbangun jaringan dagang produk unggulan daerah neng tingkat Regional, Nasional karo internasional - Nawarna Karo Ngembangna potensi Wisata neng wilayah Barlingmascakeb - Nggawe acara-acara karo kegiatan kanggo Mbangun masyarakat Adil karo Sejahtera

3 Tujuan Barlingmascakeb - Ngujudna Koordinasi Pembangunan neng wilayah Barlingmascakeb kon evesien karo efektif kanggo manfaatna sumberdaya pembangunan - Nggawe urusan karo Peraturan daerah sing lewih nyambung karo lewih sederhana - Ngindari saingan sing ora sehat antar daerah - Ngangkat posisi tawar karo daya saing daerah ben bisa mlebu neng pasar Nasional dan Internasional neng Jaman Globalisai Ekonomi.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Kaca Utama