Banyu Panas Guci

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Obyek wisata Banyu Panas Guci nang Bumijawa, Tegal, Jawa Tengah

Banyu Panas Guci konon jaman gemiyen kuwe asale sekang Walisanga sing diwehna nggo bekel wong-wong sing diutus nggo ngewakili Walisanga sing tugase nyiarna agama Islam nang Jawa Tengah sisi kulon utawa wilayah Tegal jaman siki.

Banyu kuwe ditampung nganggo wadah guci (poci), mulane enggon penyerahan banyu kuwe siki diarani Guci.

Banyu kuwe akeh kasiate juga bisa nggawa berkah, ning banyu kuwe ora akeh padahal akeh sing kepengin, mulane pas bengi Jemuah Kliwon, salah siji Sunan (Sunan Gunung Jati) nancapaken tongkat sektine ming lemah, bar kuwe langsung metu banyu panas sing ora ngandung belerang. Mulane saben bengi Jemuah Kliwon akeh sing teka adus nang lokasi kiye nggo nggolet berkah. Ngantek siki banyu kuwe esih mili deres.

mBalik ming: Mitos lan Legenda Tegal