Angkutan

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Angkutan utawa transportasi kuwe pemindahan maring enggon liya sing ngganggo wahana sing digerakkan menungsa, kewan utawa mesin. Sing dipindah ialah muatane, bisa menungsa utawa muatan liyane misale kewan ternak, hasil bumi lyy.

Jenis-Jenis[sunting | sunting sumber]

Jaman siki ana juga angkutan sing ngelayani tujuan-tujuan antariksa utawa angkutan sing ngeliwati batas atmosfer bumi. Umume kanggo tujuan-tujuan sing sifate ilmiah ning siki ana juga sang kanggo tujuan plesiran. Kiye digolongaken sebagai:

Pengaturan[sunting | sunting sumber]

Kabeh jenis angkutan kuwe wis ana pengaturane malah ana sing diatur miturut hukum karo aturan-aturan internasional, khususe jenis angkutan laut karo udara, contone ICAO utawa Organisasi Penerbangan Sipil Internasional utawa IATA (Asosiasi Pengangkutan Udara Internasional).



Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.